2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Başkaca, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, tatminkâr şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler hane önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle çın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

İnsanların toplanmış olarak yaneşeliıkları ve bulundukları bütün binalarda yangına karşı önlemlerin aldatmaınması zorunludur ve ısı, flama üzere yangın faktörlerinin insanların bulunmuş olduğu ortama intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılmalıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile önemli binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

İşyeri ve özel mutluluk dairelerinde, meslek ve hep tesislarında ivedi durum ve hakkındalaşılmasını istemediğimiz durumlarda varlık kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın kapıları kabilinden çatı emniyetliği tasarının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme şeşna aldatmaınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan yangın kapısı güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Binanın deruninden zirya hakikat inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak karşılaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolay ve hariçya akıllıca açılmalıdır.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilindik ve kapının içeriden hariçya dosdoğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında muhik bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.

Antrparantez Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak muayene edilmesi ve anlayışlevsel yapkaloriın korunması da hayati önem taşır.

FEZA Yöntem Odası Yangın Kapısı: Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kenarı düzen otomasyon sistemlerine yakışır aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın kapıları camlı kabil.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve sorunaretler kullanılır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen konstrüksiyonlabilmekle bile henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun yapı taşı sebebi makam kaybına mahiyet vermemesi ve henüz az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *